Semesternivå på maten!
Semesternivå på maten!

Foto: Pixabay
Vissa av er har redan gått på semester medans andra väntar på semestern. Denna veckan tänkte jag skriva lite om hur jag tänker kring mat på semestern. Jag kan laga mat men det är inte min favoritsyssla så jag försöker effektivisera och vara mat-lat-smart på semestern.
Övriga veckor på året skriver jag matlista, detta brukar balla ur vid jul och på sommaren men det är helt ok och det är bara att ta nya tag efter ledigheterna. Men hur gör jag då på sommaren? Jo jag brukar satsa på två måltider; frukost och middag.
Frukost: Vanliga arbetsdagar äter jag alltid havregrynsgröt till frukost men på semestern blir det lite mer ”hotell-brunch”-frukost, delvis därför att frukosten äts senare och delvis därför att den blir någon slags halvlunch.
Middag: Eftersom jag inte lägger någon kraft på lunchen försöker jag piffa till middagen lite extra, gärna med en snygg dukning eller en efterrätt (själva middagen blir ofta grillat, lätt&gott).
Som jag sa så får lunchen bli det den blir; mackor på stranden, gårdagens rester eller vad som enklast hittas i kylen. Handlingen brukar inte heller bli speciellt strukturerad, i vanliga fall så har jag en inköpslista som jag följer slaviskt men på sommaren försöker jag istället vara spontan-planerad. I affären handlar jag några grillrätter och några ”vanliga” rätter, några fest/bjud-middagar och några snabbmiddagar. Jag handlar inte veckovis och till speciella dagar utan bara så att det skall finnas lite att välja på hemma. Detta blir förstås dyrare än att gå efter en planerad veckolista men det får det vara värt på sommaren.
Så här gör jag, hoppas att detta inspirerade till en latare matsommar!