Kommentarer (2)

 • Avatar

  Erika

  |

  Jag kommer nog aldrig bli någon riktig minimalist. Jag strävar istället mot att bli en optimalist. Jag vill liksom optimera mitt ägande och min tid. Visst hade jag klarat mig på tex två par byxor men då måste jag kanske tvätta oftare och då går mer av min tid åt för det, vilket kanske inte är optimalt. För att ta ett exempel. Det viktiga för mig är inte att minimera ner till ett visst antal av något utan att optimera det istället. Jag har tex två färdigpackade necessärer, en för träning och en för övernattning vilket inte är minimalt. Men båda dessa innehåller bara det jag behöver för att träna och att sova borta, vilket är optimalt för just mig. Så det viktiga tycker jag är att se över vad just jag behöver och inte stirra sig blint på att ha 30 plagg i garderoben. En lite tanka bara , på tal om minimalism.

  • Avatar

   admin

   |

   Underbart Erika! Jag tycker att du säger precis vad jag menar. Att bara äga det vi använder och att använda dessa saker på ett optimalt sätt. Att minimera svinn av tid är också minimalism. Jag vet att många hardcore-minimalister tycker att jag inte borde kalla mig minimalist så jag kanske skulle kalla mig Optimalist istället. Tack för ett nytt ord och tack för en bra blogg som jag följer (strukturpatapeten.wordpress.com).

Kommentarer avstängda