Hjälp att rensa, skapa ordning och förvaring

Vill du ha hjälp med att få ordning och reda?

Jag hjälper dig att rensa och skapa ordning. Vi kan också se över din förvaring så att den underlättar din ordning. Nedan hittar du olika exempel på vad OrdningsGuiden kan hjälpa dig med. Ring gärna på tel. 076-8833266 så berättar jag mer.

Rensa & Sortera

Ordning och reda?

Ordning och reda?

Tjänsten Rensa&Sortera användas när du känner att röran vuxit dig över huvudet och behöver rensa. Vill du få en bättre ordning på dina saker eller skall du flytta och behöver rensa upp inför en visning. När vi rensar är du med hela tiden eller vissa delar av tiden då konsultation om vad som skall sparas o.s.v. är nödvändig. Så här går det till! När rensningen är klar går vi igenom hur du skall behålla din ordning. Vi skapar en rutin så att du undviker att falla tillbaka i gamla mönster.

Ordning

Bra förvaring

Bra förvaring

Tjänsten Ordning används när du har rensat och men vill ha hjälp med att skapa en ny ordning. Att rensa och skapa ny ordning gör att du kommer ur gamla vanor och skapar nya. Vid Organiseringen ser jag över ditt hem eller utrymmet som behöver ordning. Du får tips på hur du kan förbättra din förvaring och ordning så att den blir enkel att hålla.

 

Bortforsling/Tömning

Rensat?

Rensat?

Vill du tömma ett utrymme, t.ex. en vind, källarförråd eller ett dödsbo? Eller få hjälp med att köra bort det som skall slängas eller skänkas när du rensat. OrdningsGuiden kör bort de saker som du vill bli av med och avyttrar dem på det sätt som du vill. Vi kör till välgörenhetsorganisationer (t.ex. Erikshjälpen, Röda Korset), auktionsverket eller till återvinningsstationen.

 

 

Har du något annat du vill ha hjälp med? Ring 076-8833266 så diskuterar vi upplägget och lämnar prisförslag utifrån dina önskemål. Vid uppdrag där städning ingår t.ex. Rensa&Sortera kan Rut-avdrag användas, läs mer om Rut på Skatteverkets hemsida.

Prisexempel

Många undrar vad det kostar att få hjälp med dessa tjänster och priset beror på många olika faktorer men som prisexempel kostar ett förråd (ca. 6kvm) eller en normalstor klädkammare 1160kr att få rensad.


Ordning och reda eller 5S-metoden

OrdningsGuiden arbetar med 5S-Metoden som en grund för den teknik jag använder. 5S är ett arbetssätt för att skapa ordning och reda som ingår i LEAN-konceptet vilket ursprungligen kommer ifrån bilföretaget Toyota.

 

5S trappa

 

För att beskriva 5S har jag ritat en enkel trappa för det är just så enkelt, man tar ett trappsteg i taget. OrdningsGuiden hjälper dig igenom alla trappstegen där första steget är att Sortera. När vi sorterar går vi tillsammans igenom vad som skall slängas/skänkas/säljas eller sparas.

På trappsteg nummer två Städas den numera ”tomma” ytan, så att utrymmet är redo för att Struktureras. I struktureringsfasen hjälper Ordningsguiden till med att skapa ett system som passar dig, där varje sak har en plats och är lätt tillgänglig. När allt är sorterat, städat och strukturerat är det dags för att Standardisera. Detta gör vi för att alla i familjen/företaget skall veta hur den nya strukturen fungerar och för att alla skall veta varför sakerna placerats på ett visst sätt. Till sist så tittar vi på hur rutiner kan följas. Vi Skapar en vana där sakerna läggs tillbaka på rätt plats och där strukturen bibehålls.

OrdningsGuiden går igenom alla dessa steg hos varje kund. Efter rensningen eller organiseringen kan även du kan använda dig av denna teknik. Ju oftare du rensar desto snabbare går det att gå i trappan.